I huvudet på Tant Grön

Direktlänk till inlägg 2 januari 2011

Kvinnor kan...

Av Tant Grön - 2 januari 2011 15:52Jag har alltid tyckt att "Kvinnor kan" låter lite fånig, om inte rent av förnedrande. Det är väl för bövelen självklart liksom! Som att berätta för folk att veckan börjar med måndag och julafton är den 24:e december minsann.


 Min mamma var med i en förening som hette "Kvinnor kan", hon kanske är det fortfarande, och jag minns att jag blev lite grinig när hon berättade det. Jag tyckte att det var lågt att säga så om sig själv som kvinna, som att gå med på att vi är det andra könet, men vi kan minsann vi med, titta så duktiga vi är. Hmpf! Jag har givetvis inget emot föreningen, bara namnet.

  

bild lånad här

 

Jag har ingen konservöppnare och skulle koka Norrtunagryta. Allt var färdighackat och stoppat i grytan och jag skulle till att öppna kikärterna när jag upptäckte att det var en "oldschoolkonservburk". Skit också! Hur öppnar man en sådan utan konservöppnare? Jo då tar man fram en korkskruv, en hammare och en tång. Hamra lite på korvskruven, skruva lite med korkskruven och sedan bänder du upp ett lagom stort hål med tången. Och vips så får du ut kikärtorna!

 

 


Det är klart att det enklaste sättet är att ringa på hos grannen och fråga lite snällt om du får låna deras konservöppnare, men vad är sporten i det liksom?  Och en bra kvinna reder sig själv. Men det är ju självklart och ska inte behöva sägas. Det är det som irriterar mig. Så jag säger istället, en bra människa reder sig själv. Om människan nu vill reda sig själv förstås.

 
ANNONS
 
Karin

Karin

5 januari 2011 20:59

HAHAH. Grymt bra jobbat!!!! En sann kvinna reder sig själv!!

http://www.karinsvirrvarr.blogspot.com

Tant Grön

6 januari 2011 00:41

Människa Karin, människa. :-D

 
Ingen bild

Pernilla

7 januari 2011 00:24

Kvinnor kan jävligt mycket mer än många kvinnor tror. Jag har en svärmor som varit direktör och ansvarig för hela länets budget som ändå inte tror att hon kan komma ihåg tevens kanaler som inte ligger på de siffror de skall, så hon har en lathund som mannen skrivit, hon tror inte heller att hon kan slå på dvd:en eller ens lära sig det!!! Hur kan det vara möjligt? Hursomhelst var hon också med i om jag inte minns fel den enormt stora rörelsen Kvinnor kan...
När du skriver om konservöppneriet drar jag mig till minnes när det ringde på hos oss när vi bodde i studentkorridor och en kille hade date och skulle bjuda på vin men hade ingen korkskruv. Det hade inte vi heller men då hjälpte jag honom att öppna flarran med hjälp av en skruv och en tång. Simple as that. Så en del människor tager vad de haver och löser problemen medan andra står handfallna och det har inget med kön att göra. Fast det behöver jag ju inte säga till dig. Men det passade in här i dina tankegångar. Gott nytt år förresten. Har varit lite lat att kika in både här och där och så har min hårddisk kraschat och alla bokmärken försvann och då blev mitt dataliv alldeles blankt och tomt och jag började liksom från början. Så det blev en slags skön blackout.

Tant Grön

12 januari 2011 09:24

Såklart att du gjorde! Jag ser det framför mig, skruv och tång! :-) Jobbigt med en kraschad hårddisk, blä! Jag är själv inte så mycket i bloggvärlden just nu då jag har så himla mycket att läsa och får mitt behov av "internetsocialiserande" uppfyllt genom facebook där också de flesta av mina klasskamrater finns. Det är så fint med internet, att man kan hitta sina nördiga vänner och enkelt hålla kontakten trots avstånd och tidsbrist :-) Fantastiskt!!!

Min erfarenhet av lite äldre människor är att de liksom satt sig själv i ett fack. De verkar också tro att de inte kan ändra sig eller lära sig nya saker. Som din svärmor, jaha, jag kan det här och det här, det är jag och så är det med det. Det här kan jag inte och det kan jag inte lära mig. Typ tekniska prylar, kontokort, internet, digital-tv osv. De har liksom redan bestämt sig för att de inte kan lära sig. Träffade en sådan dam senast igår på coop. "Jag kommer aldrig att lära mig det här" sa hon, och därmed var det ju manifesterat. Inställningen är allt. Men kanske bör vi ha i åtanke att generationen som mina farföräldrar tillhör har varit med om allt från radion till idag. Det kanske är LITE mycket att ta in?

Blackout. Det kanske inte märks eftersom jag facebookar så mycket, men jag har inget internet längre, bara genom mobilen, så allt tar så lång tid. Jag använder det mest till facebook och google :-) Jag är inte längre uppkopplad 24-7 och det är rätt skönt :-D

 
Ingen bild

Lizzy

14 januari 2011 19:30

Jag är inte heller förtjust i uttrycket "kvinnor kan". Men ännu mindre efter att jag fick reda på att Eva Sternberg var en av grundarna för den föreningen, alltså den här Eva Sternberg: http://www.expressen.se/debatt/1.1867622/birgitta-borde-stanna-hemma

Tant Grön

15 januari 2011 14:03

Nej lägg av! Det hade jag ingen aning om.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 13 mars 2013 22:54


Att berätta att jag inte längre finns här utan där.     ...

Av Tant Grön - 27 oktober 2012 11:59

... Men det kan vara så att jag bryggde kaffet i koppen och sedan hällde det i min nya kaffekanna, som heter Stencil (bara en sån sak liksom) och efter det hällde jag tillbaka kaffet i koppen.   Mitt kaffe är ju redan populärt. Men med min...

Av Tant Grön - 24 oktober 2012 22:10

Jag målar ansikten och dricker te. Det var 19 år sedan sist räknade jag precis ut. Sedan jag målade ansikten alltså. Te drack jag senast igår. Basånivet. ...

Presentation


Hej och välkommen in i mitt huvud. Var inte rädd, jag är inte farlig, inte ett dugg. Är du? Äsch, jag skojade bara. Jag är skitfarlig. Var rädd för bövelen.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Jag

Tjocka släkten

Gamla lumparpolare

Festivaler 2012

Feminism

RSS

Besöksstatistik

Receptbank

Råkost.se

Gemenskap

Råkostrecept

.

bloglovin

Bloglovin

bloglovin

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se